Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Lucie Bila

Lucie Bílá: Ikona české pop music a muzikálu

Zpěvačka, herečka, filantropka a zakladatelka divadla

Lucie Bílá, vlastním jménem Hana Zaňáková, je jednou z nejpopulárnějších českých zpěvaček a muzikálových hvězd. Narodila se 7. dubna 1966 v Kladně a její kariéra se rozproudila v 80. letech, kdy se stala členkou skupiny Petra Spáleného Apollobeat.

Bílá je známá nejen pro svůj silný a osobitý hlas, ale také pro své herecké výkony. Objevila se v řadě filmů a televizních seriálů, včetně muzikálů Jesus Christ Superstar a Aida. Je také zakladatelkou a majitelkou Divadla Lucie Bílé a kulturního domu Formanka.

Filantropie a podnikání

Kromě své umělecké kariéry je Bílá aktivní také v oblasti filantropie. Je zakladatelkou nadačního fondu Lucie Bílé, který podporuje mladé talenty. Je také spolumajitelkou společnosti LM style, která se zabývá výrobou a prodejem oblečení.

Lucie Bílá patří mezi nejrespektovanější osobnosti české kultury. Je držitelkou řady ocenění, včetně ceny Thálie za nejlepší ženský pěvecký výkon a ceny Anděl za zpěvačku roku. Její profesionalita, talent a obětavost z ní činí vzor pro mnoho mladých umělců.


Komentar